LPG: a kezdetektől

Az LPG autógáz rendszerrel ellátott autó nem csak gazdaságos az üzemanyag költségek tekintetében, de a környezetvédelem szempontjából is hasznos.

 

Nagy autó kis fogyasztással – amikor egy álom valósággá válik!

Egy nagy autót, terepjárót, pick-up-öt megcsodálva az első gondolat, ami magával ragad, az iszonyatos méreteiből adódó kényelem és a széles rakodótér. Ilyenkor fantáziálunk néhányan, hogy de jó lenne egy egész napos családi túrát végigcsinálni vele, vagy egyszerűen csak a mindennapos teendőinkben jó segítség lenne. Aztán jön a fogyasztás gondolata, és ez elront mindent.

Gázrendszerek finomhangolása

Cégünk nagy figyelmet fordít a beszerelés minőségére, ezen belül is kiemelten fontosnak tartja a beépített gázrendszerek tökéletes beállítását.
A mai rohanó világban minden iparágban az összes munkaművelet elvégzési ideje lerövidült, mivel a gazdasági körülmények a gyors munkavégzésre ösztönzik a cégeket. Ennek eredménye a gázrendszer beépítések esetében az úgynevezett egy napos beépítés. 

Porsche szerelem: száguldás takarékosan

A napokban egy tekintélyes méretű, tiszteletet parancsoló igazi nagy vad, a Porsche Cayenne S gurult be a műhelyünkbe LPG átalakításra. A sportos teljesítményt sikerült ötvözni az alacsony fogyasztással, így felszabadultabb érzés nyomni a gázpedált. 

LPG Doktor sikertörténet

Néhány hete egy tekintélyes bálna gurult be az udvarunkra. Ez volt a Catalina Coachmen lakóautó. A jelenségre a környező udvarok népe is összecsődült, és egy pillanatra megállt az élet. Jó lett volna az arcokat is fényképezni, amiket mi láttunk. Szerintem simán egy fotó pályázatot is megnyertünk volna azzal a portfólióval. 

 

Catalina Coachmen - Mindenütt otthon!

Kényelem, biztonság luxus, van, akinek pedig az új helyek felfedezése, a szabadság érzése, vagy épp a családdal eltöltött minden értékes pillanat fontossága, ami a hétköznapokban nem adatik meg mindig. Mindenkinek mást jelent egy lakóautó, egy azonban biztos, hogy a nagy fogyasztás ellenére egy ilyen jószágot könnyű megkedvelni és az utazás egy igazi élmény vele. Ebből az LPG Doktor csapata is kapott egy kis ízelítőt a gázüzemű rendszer tesztelése alatt.

 

Toyota Camry Hybrid CNG: nagy vad kis étvággyal

Nem rég olvashattak a cégünk tulajdonában lévő Toyota Prius gázüzemre történő átalakításáról. A japán dodzsem köszöni szépen, azóta is jól van. A műtét óta megtett 35.000 km LPG-vel hiba mentesen telt.
Mivel cégünk imádja a kihívásokat, nagy örömünkre szolgált, amikor a cikkünk főszereplője egy e-mail segítségével megjelent az életünkben...

 

Az sem gáz, ha Priusod van…

 

…de lehet szó bármilyen hibrid autóról, a fogyasztáscsökkentés elve mindig szerephez jut. Cikkünkben megmutatjuk egy hibrid autós szemszögéből, hogy a benzinre költött összegből mennyit autózhatunk gázzal, milyen érzés az olcsóbb gázüzem elkötelezettjeként benzint tankolni, illetve, egy hibrid vas tényleg megold-e minden fogyasztás problémát. 
Kenjünk vagy ne kenjünk?

 

Napi rendszerességgel kapunk leveleket tisztelt olvasóinktól és ügyfeleinktől az úgy nevezett „felsőkenők” alkalmazását illetően. A téma újra és újra megjelenik az internetes fórumokon, ahol a laikus felhasználó garantáltan elsüllyed az információk tengerében.

Tünetmentes betegség: amikor a baj csak később jön.

 

Több tízezer autó fut az utakon az elmúlt 10-15 év gázüzemű átépítéseiből. Sajnos ezek közül léteznek olyan esetek is, hogy a rendszer nem megfelelően működik. Többségében beszerelési, beépítési hiányosságok állnak a háttérben. Ezek a jelenségek nagyon sokáig – sokszor évekig - észrevétlenül lappanganak, vagyis a tulajdonos semmit nem tud arról, hogy a motorháztető alatt milyen rendellenességek rejtőzködnek, sem a későbbi következményekről. Megvizsgáltuk az okokat, melyek erdejében próbálunk segíteni az eligazodásban a gázüzemű autók tulajdonosainak. Ráadásul az utóbbi 2-3 évben több okból is megcsappant a gázüzemű beszerelések iránti igény, mivel az ügyfelek bizalma megrengett az LPG rendszerek létjogosultságában.

Gyengül a Honda

 

Egyik kedves ügyfelünk a Totalcar weboldalán találta meg szolgáltatásunkat. A következő problémával küzdött a gépkocsi: LINK
Íme a megoldás technikai menete ügyfelünk tollából, cenzúrázatlanul: