Cancel Preloader
Nyitvatartás: H-P: 08 - 17

CNG Doktor – CNG-ről

A CNG mint üzemanyag

A sűrített földgáz üzemanyagként való felhasználása a világ számos országában sok évtizedes múltra tekint vissza. Ismételt előtérbe kerülését a környezetvédelmi szempontokon túl a nemzetközi üzemanyag árak drasztikus emelkedése okozta.

A sűrített földgáz alkalmazása során tehát pénztárcánk mellett a környezetett is óvhatjuk, mivel a gázzal üzemelő gépjárművek káros anyag kibocsájtási értékei jóval alacsonyabbak a hagyományos üzemanyaggal működő táraikhoz képest.

Ezen üzemanyagfajta hazai elterjedését eddig a ritka kúthálózat gátolta. A probléma lassan megoldódni látszik, ugyanis a CNG kutak elterjedése a következő néhány évben hazánkban is emelkedő tendencia elé néz, továbbá nagy segítséget jelent az otthoni tankolás legalizálása is. 

Amennyiben Ön otthonában kíván élni a CNG tankolás előnyeivel, hazánkban ezt legálisan megteheti. A VPOP felé történő bejelentést követően adómentesen tankolhatja saját gépkocsiját földgázzal!
Ehhez csak a megfelelő eszközöket ( kompresszor, esetleg tartály ) kell megvásárolnia, így már élvezheti is az olcsóbb és környezetkímélőbb autózás előnyeit.

A CNG üzemre átalakított jármű motorok teljesítménye 10-12% mértékben csökken a benzin üzemhez képest, ezt azonban a gyakorlatban nem feltétlenül fogja megtapasztalni. A gépkocsit alapvetően a forgatónyomaték gyorsítja, a csúcs eljesítmény mint mérőszám nem teljesen releváns a gyorsító épesség kifejezése szempontjából!