A 90-es évek táján még a motorok többsége ólmozott üzemanyaggal működött, és benzinhez kevert ólom-tetraetil volt hivatott a szelepek felső kenésére, mivel az akkoriban használt fémek anyagminősége és a megmunkálásból eredő hiányosságok ezt egyszerűen megkövetelték. A mai korszerű motorokban azonban felső kenést nem igénylő hengerfejek vannak, így erre a módszerre sem a benzin-, sem a gázüzemben nincs szükség, sőt, a jelenleg ismert módszerekkel ez valójában nem is lehetséges.

A teljes átalakítás 1-2,5 napig tart a motor méretétől, a hengerek számától, és az autó kialakításától függően.  Ez az időszak tartalmazza a részletes finombeállítást, melyet cégünk egyedülálló módon, 60-100 km-es távon, közúton, élő adatokból végez.  Link

Az LPG (Liquified Petroleum Gas) normál hőmérsékleten folyékony, a benzinnél sokkal tisztábban égő üzemanyag. Az LPG-vel üzemeltetett motor működése szinte teljesen korom mentes, ami a motor élettartama szempontjából meghatározó, (az így tisztán maradt motorolaj tovább megőrzi kenőképességét, nem utolsósorban a motor járása csendesebb). A benzines üzemre jellemző, hogy hidegindításkor az üzemanyag apró cseppek formájában a hengerek falára kerül, ami lemossa az kenőolajt, emiatt fokozza a motor kopását. A gázüzem esetében nincs ilyen kicsapódás. Itt megjegyeznénk, hogy amennyiben a motor számára legveszélyesebb állapotról kell szót ejteni, e tekintetben, rendeltetésszerűen használva az autót leginkább a hidegindítás jöhet szóba, mint károsító tényező. Ezzel szemben a forgatónyomaték vészterhelésen minimális többletet mutat gázüzemben, melynek pozitív hatása van az autó vezethetőségének tekintetében.

Egy optimálisan beállított rendszer esetében – ahogy ezt a Toyota Yarissal készült, korábbi fékpados mérésünk is bizonyítja – minimális teljesítmény csökkenés várható, aminek mértéke 3% alatt van. A különbség tehát emberi érzékszervekkel nem tapasztalható az LPG gáz esetében, a CNG-nél ez az érték kb. 6-10% körül van.

A fékpados mérésről készült cikkünket itt olvashatja.

A korábbi konstrukciók nem voltak felszerelve biztonsági lefúvó szeleppel és elektronikusan vezérelt biztonsági szeleppel, ezért sokáig nem lehetett a mélygarázsokba ilyen autókkal beállni. Mára a rendelet csak az ezen biztonsági feltételekkel nem rendelkező autókra vonatkozik. A nálunk beszerelt autók már el vannak látva ezzel a korszerű védelemmel, ezért a szivárgás esélye álló motornál nem áll fenn.

A gáztartályok vastag fala lényegesen erősebb, mint az autó karosszériája, ezért nagyobb ütközést is kibírnak sérülés nélkül. Az érdekesség kedvéért, bezintartály gyengébb mint az általunk beszerelt gáztartály. 

Sok esetben az autó akkor is gázüzemben produkálja a kérdéses hibákat, ha látszólag minden rendben van a benzines üzemben, hiszen benzinre kapcsolva kifogástalanul működik. Vagyis a gáz, egyfajta indikátorként működve megmutatja azokat a hibákat, amelyek benzin üzemben még rejtve maradnak.