Cancel Preloader
Nyitvatartás: H-P: 08 - 17
 A gázrendszerek finomhangolása

A gázrendszerek finomhangolása

A gázrendszerek finomhangolása

 

 

Cégünk nagy figyelmet fordít a beszerelés minőségére, ezen belül is kiemelten fontosnak tartja a beépített gázrendszerek tökéletes beállítását.
A mai rohanó világban minden iparágban az összes munkaművelet elvégzési ideje lerövidült, mivel a gazdasági körülmények a gyors munkavégzésre ösztönzik a cégeket. Ennek eredménye a gázrendszer beépítések esetében az úgynevezett egy napos beépítés. 
Tapasztalatunk szerint egy munkanap alatt a beépítés mechanikai kivitelezése még csak megoldható, de az ezt követő programozási feladat tökéletes elvégzése már egyszerűen nem fér bele a munkaidőbe.
Vevőink elégedettsége érdekében minden beépítés után egy  2 -3 órán át tartó programozást végzünk el. Ennek keretén belül a gépkocsival 80-150 km-es utat teszünk meg. A megtett út alatt minden fordulatszám tartományt és minden terhelési tartományt komolyan tesztelünk. Az így elvégzett munkát végül párhuzamos diagnosztikai műszer segítségével ellenőrizzük.
Az eredmény: hibátlan beállítás, arányos üzemanyag fogyasztás, jó menetdinamika, hibátlan indítási tulajdonságok és hibakód mentes működés, valamint hosszú élettartam.

Mi a veszélye a tökéletlen beállításnak?

A szekvenciális gázrendszerek működési elvéből eredően részterhelésen jól tolerálják a felelőtlen beállításokat, mert a gépkocsi gyári motorvezérlője folyamatosan „figyeli” a keverékképzési adatokat a lambda-szonda segítségével. Ha az eltérés a gyári tűrésen belüli, a gépkocsi vezetője nem vesz észre semmit a rossz beállításokból. A baj akkor keletkezik, amikor a felhasználó gyakran lépi át a 70-80% feletti terhelési értéket. Ekkor ugyanis a gyári motorvezérlők korrekciós beavatkozása megszűnik, nem figyelik a lambda értéket, vagyis a motor annyi üzemanyagot kap, amennyit a gázvezérlőben meghatároztunk számára. Amennyiben a keverék szegény ebben a tartományban, az LPG már eleve magasabb égéshőjéhez hozzáadódik a szegénykeverékes üzem további hőmérséklet emelő hatása. Ez a szelepek beégéshez vezethet. 
Innen ered a gépműhelyek negatív véleménye, miszerint a gázüzem káros a motorok számára.
Ez egy óriási tévedés! A motorok számára a gázüzem kifejezetten kedvező, ami káros, az a kapkodó, felelőtlen, hanyag és szakszerűtlen beállítás!

Amennyiben az LPG Doktort választja, garantált minőségű eszközöket kap, garantáltan körültekintő beállítással.

Vállaljuk továbbá már korábban beszerelt rendszerek felülvizsgálatát, utólagos finomhangolását.

Szakszerűen, lelkiismeretesen, igényesen önökért!